Valentinovo za mačke: Savjeti za odlične poklone

Mačka sa srcem u šapama

I maleni znak pažnje učinit će Valentionovo za mačku posebnim.

Valentinovo za mačke može biti posebno isto kao za bilo kojeg čovjeka. 14. veljače mnogi ljudi vole usrećiti svoje najmilije, pa tako i vlasnici mačaka svoje baršunaste šapice. Želite li svojoj mački pokloniti nešto za Valentinovo? Pripremili smo vam listu najboljih ideja u nastavku.

Poklonite svojoj mački vrijeme

Najbolji poklon za vašu mačku je zasigurno vrijeme s vama! To se odnosi i na Valentinovo kao i na bilo koji drugi dan u godini! Valentinovo je dobro vrijeme da se udobno smjestite na sofi uz svoju mekanu mezimicu i uživate u maženju.

Ako želite više vremena provoditi sa svojom mezimicom, odgovarajuća literatura na temu treninga klikerima za mačke mogla bi biti dobra ideja. Iskoristite Valentinovo za započinjanje novih rutina. Na primjer:

Trening klikerima

Trening klikerima izvrstan je način za jačanje veze između vas i vaše mačke. Sve što trebate je kliker, ukusne poslastice, mačku i malo strpljenja.

Sa samo nekoliko minuta treninga klikerom dnevno, možete uvježbati male trikove u svega nekoliko tjedana. Trening klikerima također je pogodan za starije ili bolesne mačke, odnosno one mezimice za koje je manja vjerojatnost da igraju igre. Najbolje od svega je što se sjajno zabavljate s mačkom!

Masaže za mačke

Maženje je sjajno, nema sumnje u to! Ali cijelu stvar možete poboljšati posebnim masažama za baršunaste mezimice. Na primjer, poznate su Tellington TTouch masaže za pse i mačke. Neki fizioterapeuti životinja ne samo da nude TTouch masažu, već i vlasnike mačaka podučavaju kako ih izvoditi.

Svaka šapica biti će sretna ako joj za Valentinovo poklonite masažu.

Ništa bolje od igre

Vrijeme za igru ono je što većina mačaka sigurno neće. Poklonite vašoj mezimici za Valentinovo posebno vrijeme za igru. Dobro poznate igračke su dobre, ali nove su još bolje. Pretvorite vrijeme za igru na Velntinovo u pravo iznenađenje za vašu mezimicu.

Prava igračka za vašu šapicu

Mačke koje većinu vremena provode u zatvorenom posebno vole raznolikost koju nove igračke donose sa sobom. Izbor je ogroman! Neka ovo Valentinovo za mačku bude posebno - poklonite joj novu igračku.

Imamo nekoliko ideja za vas:

Izrađeno s ljubavlju: “Uradi sam” igračke za mačku kao poklon za Valentinovo

Voljeli biste učiniti Valentinovo za mačku u potpunosti posebnim? Nema problema! Postoji mnoštvo “Uradi sam” ideja za igračke za vašu mačku koju joj možete pokloniti za Valentinovo!

Njuškajući tepih

Za svoje mezimice možete izraditi tepih za njuškanje u kojem potom možete sakriti najdraže poslastice. Za izradu tepiha za njuškanje biti će vam potrebno:

  • škare
  • tkanina
  • podlogu za tuš

Tkaninu će te izrezati na trakice široke oko 4 cm i duge oko 30 cm. Potom ćete ih vezati za rupe na podlozi za tuš. Nakon što vežete sve trakice, ako je potrebno možete ih i skratiti. I to je to! Tepih za njuškanje koji ćete pokloniti vašoj mački je spreman!

Savjet: Izabranu tkaninu prije izrade operite u perilici rublja.

Čarapa s valerijanom

Mnoge mačke vole miris korijena valerijane, koji nas ljude podsjeća na neugodan miris stopala. Ali, ukusi su različiti i, naravno, na Valentinovo smo posebno sretni i želimo ispuniti želje naših mezimica. Stoga, odlična ideja bi bila da napravite ”smrdljivi jastuk” svojoj mački kao poklon za Valentinovo.

Izrada čarape s valerijanom jako je jednostavna. Sve što vam treba je:

  • pamučna čarapa
  • 125 g suhe riže
  • valerijana po želji (npr. 2 žličice)

Pomiješajte rižu s valerijanom i oboje prespite u čarapu. Čarapu čvrsto zavežite i – to je sve! Alternativno možete napraviti čarapu s mačjom metvicom.

Više ideja za izradu mačjih igračaka s ljubavlju možete pronaći u sljedećem članku: Izradite sami igračke za mačke: 5 jednostavnih i povoljnih ideja.

Oprema za divne snove: mekani jastuci, kreveti i dekice

Želite li svojoj mački pokloniti poklon za Valentinovo koji će joj pružiti godine ugodnih trenutaka? Super! Odlične ideje za poklon, u tom slučaju, su svakako:

  • ugodni jastuk za ljenčarenje,
  • mačja skrivalica za trenutke kada im je potreban bijeg od svega i svih, ili pak,
  • novi, mekani krevet za najljepše snove.

Tražite li pak, dekicu za svoju mezimicu kako bi se mogla negdje ugodno sklupčati, a da joj je uvijek toplo? Za Valentinovo onda možete svojoj mački pokloniti dekice iż naše ponude.

Kreveti mačkama pružaju utočište kada im treba mir i odmor.

Ukusni zalogajčići za Valentinovo

Ljubav prolazi kroz želudac, zar ne? Ništa drugačija situacija nije ni kada se radi o našim šapicama. Posebne poslastice su idealan poklon za Valentinovo za vašu mačku. Sigurni smo da će vaša mezimica uz omiljene poslastice biti sretna, kao i obično.

Prepručujemo vam neke od naših najprodavanijih grickalica:

Naravno, vašu mezimicu možete i nagraditi posebnim novim okusima hrane koje ćete joj ponudit. Za nove okuse provjerite našu ponudu suhe i mokre hrane za mačke.

Pokloni za Valentinovo za ljubitelje mačaka

Želite li usrećiti vlasnika mačke na Valentinovo i uključiti baršunaste šapice? Čokolada za mamu ili tatu i ukusne grickalice za mačku – svakog će ostaviti bez daha!

Savjet:  Ako mačku ne poznajete dobro, trebali biste pitati vlasnika za savjet.

Ako pak, poklon treba stati u poštanski sandučić, uvijek možete poslati domišljatu čestitku za Valentinovo. Ovo vam se možda čini staromodnim, ali sumnjamo da bi ova gesta danas bilo koga ostavila ravnodušnim.

Naši najkorisniji članci
5 min

Voli li me moja mačka? 10 znakova koji to dokazuju

Zbog svoje uglavnom promjenjive i tajanstvene prirode mačke ponekad pokazuju kako svog vlasnika vole više, a nekad manje. Ponekad mu to pokazuju i na suptilniji način nego što to pokazuju psi. Unatoč tome, iskusni poznavatelji mačaka mogu jasno prepoznati njihove znakove ljubavi. Što više vjerujete svojim instinktima, kao što to radi i vaša mačka, vidjet ćete i osjetiti koliko vas vaša draga mačka voli.
3 min

Zašto su mačke dobre za naše zdravlje

Gotovo da nema boljeg zvuka za opuštanje od predenja mačke. Vlasnici mačaka su potvrdili da je zajednički život sa šapicama dobar za njih. Zapravo, ova tvrdnja se može znanstveno potvrditi. U nastavku pročitajte zašto su mačke dobre za naše zdravlje.
6 min

Je li moja mačka sretna?

Kad nekoga volimo, želimo da on bude sretan. To, naravno, vrijedi i za naše krznene prijateljice s kojima dijelimo život. U nastavku vam donosimo sigurne pokazatelje koji će vam reći je li vaša mačka sretna.