Život sa psom

Neovisno kupujete li psa od uzgajivača ili udomljavate iz skloništa za životinje, priprema je važan aspekt kako bi se pas brzo osjećao ugodno u vašem domu. Pročitajte više

Život sa psom

10 znakova da je vaš pas sretan

„Kako ću prepoznati da se moj dragi psić osjeća dobro?“ „Kako ću znati da se pravilno brinem za svojeg psa i da je sretan sa mnom?“ Ovo su pitanja koja si vlasnici pasa često postavljaju. Što je vaš pas umorniji nakon aktivnog dana, to je veća vjerojatnost da je sretan. To možete postići, između ostalog, provodeći s njim puno vremena, primjerice provodeći veliki dio dana igrajući se zajedno. Također, izrazito je važna visokokvalitetna hrana iz specijalističke trgovine jer je presudna za njegovo fizičko i psihičko zdravlje, a samim time i za njegovo dobro raspoloženje. U konačnici, hormoni u ravnoteži osiguravaju sreću vašeg četveronožnog prijatelja.

Božić sa psom – savjeti za sigurne blagdane

Krhotine razbijene kuglice za bor, vatrom zahvaćen božićni vijenac, prevrnuto božićno drvce i teško probavljiv blagdanski jelovnik: božićno vrijeme može donijeti i poneku opasnost, i to ne samo nama ljudima već osobito našim četveronožnim prijateljima. Upoznat ćemo vas s mjestima na kojima se mogu pojaviti opasnosti za vašeg psa, kako ih spriječiti i kako mu po potrebi brzo i pravilno pružiti pomoć.

Božićni darovi za pse

Ho, ho, ho! Božićni su blagdani pred vratima i čak se i psi vesele uzbudljivim božićnim darovima koje će pronaći pod borom. Vaš četveronožni prijatelj pripada najužem krugu obitelji. Bio to pokrivač za pse ili igračka, pas će vam biti zahvalan za baš svaki dar. Psi svakodnevno ljubavlju i vjernošću daruju svoje vlasnike. Oni koji uživaju darivati, ovdje mogu pronaći najljepše ideje za idealan božićni dar za svojeg psa.

Odabir šteneta

Pri pogledu u kutiju sa štenadi svakom će ljubitelju pasa zaigrati srce. Maleni četveronožni prijatelji toliko su slatki da biste ih najradije sve ponijeli kući. No, iz skupine treba odabrati jedno štene. Crni, crno-bijeli ili možda ipak onaj sa zgodnom šarom na prsima? Potpuno ste zbunjeni. U nastavku saznajte kako odabrati štene koje vam pristaje!

Odgovarajući krevet za psa

Vrlo je velik izbor kreveta za pse! Ima ih u svim bojama i oblicima. Nije čudno izgubiti se u izboru. Ovdje možete saznati kako pronaći odgovarajući krevet za psa.

Rad od kuće sa psom

Svijet se digitalizira, sve više ljudi radi od kuće. No oni koji su do sada odlazili u urede, zbog krize uzrokovane koronavirusom također ostaju doma. Za neke to može predstavljati izazov, pogotovo ako dijelite dom, a sada i ured sa psom. Dobrim planiranjem i uz nekoliko naših ideja vaš ljubimac će obogatiti uredski život. Pročitajte kako!

Trebam li psu dopustiti da spava u krevetu?

Kao i kod mnogih drugih tema, tako i na pitanje trebam li svojem psu dopustiti da spava u mojem krevetu postoje različiti odgovori. Argumenti protiv toga su možda i teži od samog psa na prekrivaču. U nastavku vam dajemo nekoliko stavova za i protiv kako biste i sami mogli odlučiti hoćete li dopustiti psu da spava u vašem krevetu. Na kraju krajeva, pas će se prilagoditi vašoj odluci jer ste vi za njega alfa-mužjak.

Posvajanje psa iz skloništa za životinje

Tko udomi životinju iz azila, preuzima veliku odgovornost. Za udomljavanje životinje iz azila vrijede određeni uvjeti. Kao prvo, svi članovi obitelji se moraju složiti s proširenjem obitelji. Ako posjedujete vrt, on mora biti napravljen tako da ga životinja ne može uništiti. Životinja iz azila je obično provjeravana, već je cijepljena, očišćena od glista i ovisno o dobi sterilizirana. Ako imate malu djecu u vašoj obitelji, trebali biste odabrati psa staloženog karaktera.

Strah je potpuno normalan

Prilikom ulaska u vašu kuću pas ulazi u nepoznati svijet i potrebno mu je vrijeme za prilagodbu. To mu morate dati. Ako u kućanstvu već imate jednu životinju, to može dovesti do problema s promjenom. Može se dogoditi da se životinje ne mogu naviknuti jedna na drugu. Tada ćete se možda morati ponovo rastati s pridošlicom, što je bolno za sve ukućane.

Pas zahtjeva puno vremena

Udomiti psa znači odvojiti vrijeme za njegu, šetnju i igru. Morate dobro paziti na psa, brinuti se o njemu i ne smijete ga ostaviti samog satima. Štenci zahtijevaju dodatno vrijeme za obuku, a rasni psi bi trebali biti trenirani u školi za dresuru pasa.

Pas košta

Budući vlasnici bi trebali biti svjesni da pas puno košta. Potrebno je platiti hranu, njegu i račune kod veterinara. Porez na pse se također mora uzeti u obzir. Osim toga, psu je potrebna osnovna oprema koja ga čini sretnim. Potrebno mu je mjesto za spavanje, povodac i ogrlica za pse, stvari za njegu i igračke. Pseća deka za automobil i transporter su također korisni. Kad se sve to skupi ispadne značajna suma novca. Prije nego što udomite psa, trebate sastaviti listu za i protiv. Ako ustanovite da vam vaše financije ne dopuštaju da se brinete o psu, ne biste se trebali odlučiti za udomljavanje životinje.