Život s malim životinjama

Patuljasti kunići, zamorci i hrčci popularni su kućni ljubimci jer ne samo da su slatki, već su i idealni cimerice u unajmljenom stanu. Budući da svaka životinja ima individualne zahtjeve kada je u pitanju nastamba, hrana i njega, naši članci pružaju informacije o držanju različitih malih krznenih prijatelja primjerenom vrsti. Pročitajte više

4 min

Glasanje zamoraca – kako protumačiti glasanje ovih glodavaca

Svakom vlasniku zamorca vjerojatno su poznati smiješni zvukovi koje ove životinjice proizvode kada ugledaju hranu ili tijekom maženja. Glasanje zamorca nerijetko može zvučati čudno ili smiješno, no što nam točno zamorac želi reći kada rokće ili pišti? U ovom ćete članku saznati sve o zvukovima koje zamorci proizvode.
3 min

Određivanje starosti kunića

Kunić nije bez razloga jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca. Ipak, mnogima nije lako procijeniti starost tih mekih dugouhih prijatelja prema vanjskim značajkama. No, je li određivanje starosti kunića uopće moguće?

Savjeti za držanje malih životinja na način primjeren vrsti

Vlasnici malih životinja moraju imati na umu nekoliko stvari kako bi se male životinje nakon useljenja osjećale potpuno ugodno. Potrebna im je prostrana nastamba za male životinje, puno kretanja i, ovisno o pasmini, dovoljno aktivnosti i kvalitetna hrana za kućne ljubimce.

Sljedeći savjeti pokazuju o čemu još trebate razmišljati kada držite male životinje:

  • Igračke i pribor za kaveze pomažu vam da svakodnevni život učinite ugodnim i raznolikim za vas i životinje. Imamo primjer o čemu svakako trebate razmišljati kada kupujete male životinje.
  • Dolazak male životinje velika je radost za vlasnike. Za životinje, međutim, to u početku znači čisti stres. Pokazat ćemo vam kako pridošlicama osigurati opušten dolazak na primjeru aklimatizacije kunića.
  • Hoće li Božić ili neka druga proslava biti ubrzo nakon što se uselite? Tada će naši savjeti za siguran Božić za male životinje pomoći vama i vašem krznenom prijatelju da provedete blagdane zdravi i sretni.

Koje male životinje možete držati same?

Većina pasmina malih životinja više voli biti u društvu. Zamorce, miševe itd. treba stoga držati u skupinama ako je moguće. Iznimka su hrčci: među malim životinjama oni su apsolutni samci.

Uzgoj hrčaka primjeren vrsti karakterizira stoga poštivanje udaljenosti i odsutnost srodnih hrčaka. Zato što ne vole male krznene loptice ništa više nego stalno maženje.

Vanjski smještaj i aktivnosti za male životinje

Čak će i male životinje s najljepšim utočištem prije ili kasnije poželjeti istražiti svijet izvan četiri zida svog kaveza. Većina malih životinja je puna energije.

Koliko je točno aktivnosti potrebno malim životinjama ovisi o pasmini i osobnosti životinje. Međutim, mogućnost uvijek treba dati i dio je uzgoja i držanja malih životinja primjerenog vrsti.

Držanje malih životinja na otvorenom

Za neke pasmine malih životinja opcija je držanje malih životinja u vrtu. Držanje kunića ili zamoraca na otvorenom, na primjer, savršeno je za zadovoljenje velike potrebe za kretanjem ovih malih životinja.

Prilikom držanja životinja u vlastitom vrtu, najvažnije ih je zaštititi od vjetra i vremenskih (ne)prilika.

Držanje malih životinja na način koji odgovara vrsti

Iako su male životinje slatke i naizgled ne zahtijevaju puno prostora, briga za njih nije ništa manje teška od brige za pse i mačke. Međutim, uz naše korisne članke o potrebama malih kućnih ljubimaca i uz vašu brigu punu ljubavi, držanje malih životinja bit će vam lako.

Ako vam je dobrobit vaših malih prijatelja glavni prioritet i njihove individualne shvaćate ozbiljno, već ste ispunili najvažnije zahtjeve za uzgoj primjeren vrsti.

Sada možete opušteno uživati ​​u svakodnevnom životu sa svojim malim životinjama. Nadamo se da ćete uživati!

Još mnogo savjeta o uzgoju malih životinja primjerenom vrsti i sve o zdravlju vaših mališana možete pročitati u zooplus časopisu za male životinje. Pravu hranu i sve što patuljcima treba za sretan život možete pronaći u zooplus online trgovini za male životinje.